nieuws voor leraars
Music 4 you 2-2010
10 september 2018 De website werd volledig nagekeken en bijgewerkt. Mogen wij nog eens herinneren aan het uitgebreid musiceermateriaal: bijkomende partijen voor allerhande instrumenten die u kan integreren in de klas. De bordbladzijden met overzicht van alle partijen (klik hier voor een voorbeeld) zitten vervat in het bordboek. Vraag gewoon een proefles aan (vermeld voor welke titel je een proefles wenst) , zodat je kan vaststellen dat alles prima werkt, zowel op je thuiscomputer of laptop als op school. Hier vind je de veelgestelde vragen i.v.m. het bordboek.
10 oktober 2015 Indien leerlingen melden dat ze de karaokefilms (of andere data) niet kunnen openen op hun cd-rom,
laat hen dan naar de website gaan: rechts bovenaan staat wat ze dan moeten doen.
"Kan je de karaokes niet openen op je cd-rom?"
Dan komen ze op de volgende link:
http://www.photo-music-int.com/M4Y-2010/Uitleg%20bij%20de%20films%20M4Y-2010.pdf
14 maart 2015

Op onze jaarlijkse folder ziet u ons licht gewijzigd assortiment blokfluiten. We hebben alleen nog kunststof blokfluiten; ze hebben alle de Duitse (dus eenvoudige) grepen. Thaïs- en Dolmetsch-fluiten hebben dubbele boring bij de laagste twee gaatjes. Vermits de leerlingen geen lage do kruis en mi mol meer leren, kunnen ze evengoed met enkele gaatjes werken. Daarom hebben we de Aulos-blokfluit in ons assortiment opgenomen.

Wat de Casio-keyboards betreft: ze staan niet meer op onze prijslijst omdat u ze zeer voordelig zelf kan bestellen op het internet; ze worden ook gratis geleverd. U vindt ze op de volgende website: www.bax-shop.nl . Wij kozen voor u de types CTK-240 en CTK-1150 uit. Zorg er wel voor dat u ook de adapter bestelt, want die is niet automatisch inbegrepen.

08 april 2014

Minieme verschillen tussen 2e en 3e druk van Music 4 you 2-2010:
p. 1: huisnummer is tegenwoordig 44 i.p.v. 32
Het woord diskjockey staat nu met een K op p. 26 - 36 - 90.
De schemastroken op de achterste binnenflap staan er nu compleet op. Zie b.v. de bovenste bolletjes van de derde strook: die stonden er niet volledig op in de eerste en tweede druk. Dat was slechts een klein schoonheidsfoutje.

Mogelijk heeft u in 2014-'15 nog steeds 2e druk, maar u ziet dat het absoluut geen probleem is indien u beide drukken door mekaar gebruikt.

24 mei 2013

Speciale aanbieding voor MEI-JUNI 2013: als u voor volgend schooljaar schoolboeken bestelt (rechtstreeks bij ons of via een boekhandel) en u bestelt op dezelfde dag ook BORDBOEK(en), dan krijgt u op ieder bordboek een EENMALIGE korting van 10%.

Vraag gratis de "eerste les" aan van het bordboek van de titels die jou interesseren.
Zo kan u onze bordboeken zonder beperkingen (zonder code of licentie) uittesten thuis en op school! Vermeld in je mail in welke school/scholen je lesgeeft en met welke leerboeken je er werkt.

"Veelgestelde vragen" i.v.m. onze bordboeken (ook de prijzen).

04 september 2012

Kleine verschillen tussen de 1e en de 2e druk van Music 4 you 2-2010!
We hebben zoveel mogelijk getracht dezelfde editie te leveren als vorig jaar (bij rechtstreekse leveringen). Moest u toch met beide edities door mekaar werken is het geen echt groot probleem, maar bekijk dan even de lijst met de verschillen om verrassingen te voorkomen.

Vraag gratis de "eerste les" aan van het bordboek van de titels die jou interesseren.
Zo kan u onze bordboeken zonder beperkingen (zonder code of licentie) uittesten thuis en op school! Vermeld in je mail in welke school/scholen je lesgeeft en met welke leerboeken je er werkt.

"Veelgestelde vragen" i.v.m. onze bordboeken (ook de prijzen).

13 maart 2012

Alle bordboeken zijn klaar voor de eerste graad. U kan ze NIET bestellen via een boekhandel, enkel rechtstreeks via deze link: www.photo-music-int.com/aanvraagbordboek.html .
U moet wel kunnen aantonen dat de leerwerkboeken op school in gebruik zijn.
Test uit of het allemaal werkt op school en thuis via de GRATIS proefles:
www.photo-music-int.com/aanvraagproefles.html
Hoe het werkt? wegwijs in de proefles

26 september 2011 Via het aanvraagformulier (dat u tevens vindt op de hoofdpagina) kan u jaar- en vakwerkplannen bekomen. Indien onze boeken op school in gebruik zijn kan u er ook bordbladzijden mee aanvragen ... en later eventueel een bordboek.
20 september 2011 De "verklarende woordenlijst" staat online. In de TWEEDE druk van Music 4 you 2010 zijn een aantal woorden grijs onderlijnd. Leerlingen die twijfelen aan de betekenis van een woord kunnen deze lijst raadplegen. Daarin staan ook woorden als medley, producer, continent ... die o.a. voor anderstaligen een probleem zouden kunnen vormen.
16 september 2011 De transparanten T09-23-24-31-34-35 zijn lichtjes gewijzigd omwille van de nieuwe nummering bij de titels, b.v. filmicoon bij een schema. Zij zijn te vinden op de volgende URL:
http://www.photo-music-int.com/M4Y2-2010/transparanten
Wie met ukelele wil beginnen vindt een tutor die samengaat met het leerwerkboek Music4you2010:
http://www.photo-music-int.com/M4Y-2010/muziekbib/M4Y-2010-TutorUkelele22p.pdf
De overige tutors en partijbundels uit de muziekbib werden meestal aangepast aan de nieuwe nummering bij de titels.

Er is een klein verschil tussen de eerste en de tweede druk van Music 4 you 2-2010: in de tweede druk zijn een aantal trefwoorden grijs onderstreept. De betekenis van deze woorden kan opgezocht worden in een "Alfabetische woordenlijst" op de site:
http://www.photo-music-int.com/M4Y2-2010/GrijzeWoordenlijstM4Y2-2010.pdf
(in voorbereiding - nog enkele dagen geduld)

Om alle verrassingen te voorkomen: er is nog een klein verschil in M4Y2-2010: in de tweede druk is de begeleidingspartij bij Popeye the sailorman (op p. 54) veranderd: in de 2e lijn wordt de tertsengang niet onderbroken: deze partij is dus eenvoudiger dan die van de eerste druk van Music 4 you 2-2010.

Uitgave 2009 is bijna helemaal uitgeput. Ze werd vorig jaar vervangen door Music 4 you 2-2010, waarbij de blokfluit/chromatisch klokkenspel-lijn vervangen werd door variabel instrumentarium. Onze bordbladzijden (met zéér eenvoudige partijen voor allerhande instrumenten) werken zeer comfortabel bij het gebruik van een variabel instrumentarium. Deze bordbladzijden worden op aanvraag doorgemaild. (Ze zijn echter alleen bedoeld voor scholen die onze methode in gebruik hebben.)
31 maart 2011

Wat heeft u nodig bij de overschakeling van Music 4 you 2! (editie 2009 of ouder) naar Music 4 you 2-2010? Hier vindt u hoe het materiaal van de leraar kan aangevuld worden.

27 maart 2011

De lijst met ISBN-nummers en het bestelformulier werden aangepast met de nieuwe titels voor de B-stroom. U vindt er ook de ISBN-nummers van deze nieuwe titels.
U vindt er GEEN handleiding voor de nieuwe B-stroom-boeken: wie de handleiding heeft van de A-stroom-boeken (Music 4 you 2010 en Music 4 you 2-2010) heeft al het materiaal op de cd's en de dvd's. Er komt wel een reeks tips, maar die vraagt u rechtstreeks aan. Als ze klaar zijn, kan u dat in een volgend nieuwsbericht lezen.

4 oktober 2010 Tutor voor klokkenspel geplaatst: zie tutorsM4Y2.
21 september 2010 Tutor voor blokfluit geplaatst: zie tutorsM4Y2.
13 september 2010 Keyboardbundel opgestart (eerste 5 pagina's): zie muziekbib.
13 september 2010 ontbreekt in cd-rom van de leerlingen: audio om bij te musiceren: Friends p. 7. Op de cd-rom staat wel de karaokefilm van de gezongen versie (in RE groot) en om te musiceren hebben de leerlingen de instrumentale versie in DO groot nodig. Die staat - per ongeluk - niet als audio op de cd van de leerlingen. U vindt de mp3 hier:
http://www.photo-music-int.com/music4you2/Audio/FriendsInstrumentaal.mp3
De leerlingen vinden de uitleg in Les 02.
7 september 2010 nieuw voorwoord bij handleiding voor Music 4 you 2!
rekening gehouden met bordbladzijden* en karaokfilms**
* op aanvraag (enkel voor scholen waar M4Y2 in gebruik is)
** verkrijgbaar op een afzonderlijke dvd
31 augustus 2009

aanvullende PDF voor leerlingen die Music 4 you 2! hebben
terwijl anderen editie 2010 hebben (Music 4 you 2010)

voor leraars: "kleine verschillen" tussen editie 2009 en 2010 (handig overzicht)

5 september 2010 aanpassing lijst met ISBN-nummers
18 april 2009 partijen voor gitaar en basgitaar in tabulatuur toegevoegd