M4Ycover
nieuws voor leraars
Music light 1
10 september 2018

De website werd volledig nagekeken en bijgewerkt. Mogen wij nog eens herinneren aan het uitgebreid musiceermateriaal: de bordbladzijden met overzicht van alle partijen (klik hier voor een voorbeeld) zitten vervat in het bordboek. Vraag gewoon een proefles aan (vermeld voor welke titel je een proefles wenst) , zodat je kan vaststellen dat alles prima werkt, zowel op je thuiscomputer of laptop als op school. Hier vind je de veelgestelde vragen i.v.m. het bordboek.

We hebben alle audio-links hersteld in de oefeningen van de ICT-les (Thema ...). Mogelijk werkt de ICT-les niet goed vanuit de cd-rom van de leerlingen omdat we daar nog verwijzen naar oude plugins. Op de site staat de les perfect.
Daarom lezen de leerlingen bij Thema ...het volgende:

Doe de ICT-les (ze staat ook op je oefen-cd, maar op de site staat het geluidsfragment bij elke opdracht: dat is zeker handiger).

10 oktober 2015 Indien leerlingen melden dat ze de karaokefilms (of andere data) niet kunnen openen op hun cd-rom,
laat hen dan naar de website gaan: rechts bovenaan staat wat ze dan moeten doen.
"Kan je de karaokes niet openen op je cd-rom?"
Dan komen ze op de volgende link:
http://www.photo-music-int.com/M4Y-2010/Uitleg%20bij%20de%20films%20M4Y-2010.pdf
14 maart 2015

Op onze jaarlijkse folder ziet u ons licht gewijzigd assortiment blokfluiten. We hebben alleen nog kunststof blokfluiten; ze hebben alle de Duitse (dus eenvoudige) grepen. Thaïs- en Dolmetsch-fluiten hebben dubbele boring bij de laagste twee gaatjes. Vermits de leerlingen geen lage do kruis en mi mol meer leren, kunnen ze evengoed met enkele gaatjes werken. Daarom hebben we de Aulos-blokfluit in ons assortiment opgenomen.

Wat de Casio-keyboards betreft: ze staan niet meer op onze prijslijst omdat u ze zeer voordelig zelf kan bestellen op het internet; ze worden ook gratis geleverd. U vindt ze op de volgende website: www.bax-shop.nl . Wij kozen voor u de types CTK-240 en CTK-1150 uit. Zorg er wel voor dat u ook de adapter bestelt, want die is niet automatisch inbegrepen.

24 mei 2013

Speciale aanbieding voor MEI-JUNI 2013: als u voor volgend schooljaar schoolboeken bestelt (rechtstreeks bij ons of via een boekhandel) en u bestelt op dezelfde dag ook BORDBOEK(en), dan krijgt u op ieder bordboek een EENMALIGE korting van 10%.

Vraag gratis het "eerste thema" aan van het bordboek van Music light 1 en/of 2.
Zo kan u onze bordboeken zonder beperkingen (zonder code of licentie) uittesten thuis en op school! Vermeld in je mail in welke school/scholen je lesgeeft en met welke leerboeken je er werkt.

"Veelgestelde vragen" i.v.m. onze bordboeken (ook de prijzen).

04 september 2012

Vraag gratis het "eerste thema" aan van het bordboek van Music light 1 en/of 2.
Zo kan u onze bordboeken zonder beperkingen (zonder code of licentie) uittesten thuis en op school! Vermeld in je mail in welke school/scholen je lesgeeft en met welke leerboeken je er werkt.

"Veelgestelde vragen" i.v.m. onze bordboeken (ook de prijzen).

13 maart 2012 Alle bordboeken zijn klaar voor de eerste graad. U kan ze NIET bestellen via een boekhandel, enkel rechtstreeks via deze link: www.photo-music-int.com/aanvraagbordboek.html .
U moet wel kunnen aantonen dat de leerwerkboeken op school in gebruik zijn.
Test uit of het allemaal werkt op school en thuis via de GRATIS proefles (uit Music 4 you 2-2010):
www.photo-music-int.com/aanvraagproefles.html
Hoe het werkt? wegwijs in de proefles
20 soktober 2011 De website werd aangevuld: thema's 3 tot en met 6 zijn bijgewerkt.
26 september 2011 Via het aanvraagformulier (dat u tevens vindt op de hoofdpagina) kan u jaar- en vakwerkplannen bekomen. Indien onze boeken op school in gebruik zijn kan u er ook bordbladzijden mee aanvragen ... en later eventueel een bordboek.
16 september 2011

Music light 1 en 2 zijn volop in gebruik voor de B-stroom. Afzonderlijk materiaal voor de leraar is niet nodig omdat alles zit in handleiding, begeleidingsboek, luister-cd's en dvd's bij Music4you2010 en Music4you2-2010. We hebben wel een lijstje gemaakt dat aangeeft waar al het materiaal terug te vinden is: voor het eerste jaar:
http://www.photo-music-int.com/musiclight1/MusicLight1Materialen.xlsx

Voor het eerste jaar hebben we toch eigen transparanten en bordbladzijden gemaakt.
De transparanten vindt u op de site:
http://photo-music-int.com/musiclight1/transparantenL1
De bordbladzijden worden op aanvraag doorgemaild. (Deze zijn alleen bedoeld voor scholen die onze methode in gebruik hebben.)

Alle in te vullen woordjes staan op een PDF:
http://www.photo-music-int.com/musiclight1/InvullenMusicLight1.pdf

Voor de leerlingen werd een eigen website opgestart voor de eerste thema's.
De "verklarende woordenlijst" vinden ze op hun startpagina.
30 april 2011

M4Y 2010: nieuw randmateriaal toegevoegd: R09 FreshPrince: legpuzzel bij de schemafilm.
(ontwikkeld voor de infosessies van 2011)

31 maart 2011

M4Y 2010: wat heeft u nodig bij de overschakeling van Music 4 you! (editie 2009 of ouder) naar Music 4 you-2010? Hier vindt u hoe het materiaal van de leraar kan aangevuld worden.

27 maart 2011

De lijst met ISBN-nummers en het bestelformulier werden aangepast met de nieuwe titels voor de B-stroom. U vindt er ook de ISBN-nummers van deze nieuwe titels.
U vindt er GEEN handleiding voor de nieuwe B-stroom-boeken: wie de handleiding heeft van de A-stroom-boeken (Music 4 you 2010 en Music 4 you 2-2010) heeft al het materiaal op de cd's en de dvd's.